/A weekend on Österlen won’t fix what’s wrong with us

A weekend on Österlen won’t fix what’s wrong with us

The organ grinderMänniskorna är bra lustiga djur. De små krakarna. Ensamma och rädda. Nästintill skräckslagna för den stora tomheten. De kämpar och sliter för att bringa ordning, reda och mening i en fullkomligt kaotisk existens. Allt medan alltings djävlighet och meningslöshet hånskrattar dem rakt i ansiktet. Som en oförskämd spottloska. Att de bara orkar.

En del går igång på och tröstar sig med flottiga trehundragrams cheeseburgare eller riktigt ohälsosamt blodiga stekar. Andra får upp pulsen och känner mening med livet när de för tjugonde gången blir tvungna att punga ut med sina surt förvärvade stålar för The Stooges ”Raw power” eftersom något ruttet och profithungrigt skivbolag bestämt sig för att remixa, remastra eller repaketera skiten för tjugonde gången på tjugosju år. En tredje kategori försöker skapa sig lycka genom att flänga land och rike runt för att titta på fotboll och samla på matchprogram. Det sägs dessutom att det finns en del människor som går i gång på tits ‘n’ ass.

Vad jag försöker säga – om ni nu mot alla förmodan inte hade förstått det redan – är att vi alla har våra laster. Våra alldeles egna sätt att hitta någon form av mening och ordning i tillvaron. Personligen blir jag likt ”a loner with a boner” när jag hör band som lyckas med det otroligt svårhanterliga konststycket att förena Wire anno ”Chair missing/154” med Scratch Acids ”Greatest gift” och Jesus Lizards ”Puss”.

Och som ni säkerligen kan förstå sitter jag nu här framför skivspelaren; suckar, stönar och ojar mig över Condominiums ”Gag”. När de brötar loss efter den lugna inledningen är det nästan så att jag smäller av. En halvsekund innan stöket tar fart släpper de in lite feedback och nackhåren bara reser sig! Årets singel så här långt? Jag tror fan-i-mig det!

Condominium: Gag

Singeln köper ni enklast från Deer Healer. Support your local deer healer typ. Fast det är klart nu för tiden är ju inget längre lokalt. The global is the local. Etc. Så nu får ni bara supporta dealern. Gör’t!