/I know where Phil Walmsley lives!

I know where Phil Walmsley lives!

Intervjuare: How do you feel about the second wave of The Gizmos?
Kenneth Highland: How did Lou Reed feel about Doug Yule taking over The Velvet Underground? You can directly quote me on that.

Fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan, fan. Jag vill egentligen inte erkänna det här, men Kenneth Highland gör mig riktigt djävla hård i brallan. Jag vet inte hur det är möjligt, men allt han någonsin har rört vid blir till guld. Men jag antar att det är så det blir när man en helt vanliga, alldaglig snubbe som blir besatt av Who Put The Bomp, Creem, Velvet Underground, Black Sabbath och den första Nuggets-samlingen. Ett freak fast i en förort. Då kan man inte bli så mycket annat än ett lo fi-unikum. Proto hit och proto dit, kan vi inte bara säga att gubbdjäveln är guld värd. Det spelar ingen roll om det är O. Rex, Afrika Korps eller The Gizmos. Jag vet inte hur det är med er, men jag blir som ”a teen in heat” varje gång någon sätter på låtar som ”Califawnia Gurls, ”Cave woman”, ”Jailbait Janet”, ”Kiss of the rat” och ”Human garbage disposal”. Primitivt, korkat och köttigt. Rakt och enkelt. Som ett uppretat fyllo med basebollträ i en porslinsaffär. Det är bara att kötta på. Inget att bry sig om. Precis allt som man vill att musik ska vara.

The Gizmos: Human Garbage Disposal

The Gizmos: Kiss of the Rat

Kenneth rules the skool!