/Somebody’s controlling the vibes

Somebody’s controlling the vibes

It's spring break all the time, and the girls are slutty and the dudes are stupid but the pigs are coolIbland stämmer bara allt med en enda gång. Smack! Boom! Tjoff! Härligt! Det kan vara två blickar som möts i vimlet på dansgolvet på So Tough So Cute eller en sanslöst hittig basgång som helt plötsligt hörs genom högtalarna på den där hemska gastropuben som du gillar att besöka på måndagar, tisdagar och onsdagar. Egentligen är det skit samma vad det rör sig om; det enda du behöver veta är att det säger klick. Högt och ljudligt. Förmodligen kommer det att kännas lite som en mindre hjärtinfarkt eller som en förvärk eller som om du hade blivit påkörd av ett godståg. Ungefär som den där känslan du hade första gången som du hörde originalversionen av Mötleys ”Live wire” eller The Scruffs ”Teenage girls”. A-whop-bop-a-luh-la-a-whoop-baam-boom! 

I just det här fallet så handlar det dock om en medryckande basgång i Peter Hook-klass, ett billigt gitarrljud, en enkel melodi, ett bra driv och ett riff så enkelt att det nästintill är efterblivet, eller vänta ett tag … det är efterblivet! Inget snack om saken, Real Numbers senaste singel ”Tear it in two” har allt. Inte helt oväntat med tanke på att vi snackar om bandet som släppte en av fjolårets absolut bästa EP:s.

Real Numbers: Tear It In Two

”Tear it in two” beställs lämpligast direkt från Florida’s Dying. Och du se nu för helvete till att inte missa beställningen för b-sidan – ”Pinckney street” – är årets motsvarighet till Red Mass ”Kinda funny”. Himmelsk!